Ung i Sandnes

Ung kunst og gammel havre

Den første praktiske utfordringen for de unge kunstnerne i fjor høst var å lage papir av havre. Foto: Solveig I. Engelsen

Endelig har Sandnesungdommer fått kvernet ferdige sine tanker om havrekorn og omgjort disse til havreobjekter. De inviterer alle til å komme og se, lukte og smake havre i utstillingen Havremesterne.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Med ungdommelige tanker basert på Sandneshistoriens interessante møllehistorie har seks ungdommer fra Sandnes siden tidlig høst 2018 jobbet i Krossens havremølle. Den gamle møllebygningen fra 1912 har med sine intakte maskiner inspirert de unge kunstnerne.

De har testet ut havre både vått, tørt, rislende, seigt og mykt. Havre og halm har blitt presset, tegnet, formet, kokt og fotografert. Og selvfølgelig måtte de smake på kornet også; gamle havreoppskrifter fra Sandnes har blitt testet ut og godkjent til svært godt bestått.

Ungdommene røper at i starten var det ganske så mange løse tråder og til tider frustrerende; Hva visste de om havre og dens betydning for 8 grynmøller i Sandnes? Og hvordan skulle dette kunne vises igjen i ulike kunstneriske teknikker. Det var så mange muligheter. Etter prøving og feiling, men med god hjelp av kunstner Hans Edward Hammonds, kan resultatet sees i Sandnes kunstforening fra 10.januar - 2.februar.

- Det har vært en flott prosess med forfriskende kreativitet. Alle samarbeidspartnere har vært så generøse, og ikke minst har Vitenfabrikken vært fantastisk med utlån av Krossens havremølle som verksted. Det at NåDa-prosjektet kunne vokse fram i et historisk bygg med levende kulturminner gjorde det hele enda bedre, sier kunstnerisk ansvarlig Hans Edward Hammonds.

Kunstnere og havremestere:
Cinta Hondsmerk
Fride Nordbø Braut
Hanne Rita Hansen
Henrik Håvardsønn Høgmoe
Sveinung Svela
Vilde Mjaaland Vagle

Åpningen i Sandnes kunstforening 10.januar kl 19 er ved kultursjef Tone Strømø.
Byantikvar Gro Persson vil også si noen ord om kulturminnet Krossens Havremølle
Sted: Olav Kyrresgate 5, i lokalet til Kinokino.

Kilde: Sandnes kunstforening. Se facebook: https://www.facebook.com/sandneskunstforening/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...