Ung i Sandnes

Ungdommelig funkmusikk på 17.mai

Klare for spillejobb på nasjonaldagen! Foran fra venstre: Eivind Reppen Karlsen (gitar) og Andreas Stakkeland (piano). Bak fra venstre: Martin Fuglestad (bass), Eirik Bauge (trommer), Emma Sofia Hansen (vokal) og Heidi Sævland (saksofon) Foto: Solveig I. Engelsen

Bandet "District Harmony" lover å dra i gang skikkelig 17.mai-festmusikk som passer for alle! Ta turen innom Kirkeparken før folketoget starter.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

- God funk med heftig bass skal få alle til å bli i godt humør, og man må ikke bli overrasket dersom dansefoten plutselig setter i gang, forteller de. Alle i bandet går på Vågen videregående skole VG 2 musikk. Bortsett fra bassisten som går første året og er vikar for anledningen. Bandet startet som et skoleprosjekt, men de fungerte så godt sammen at de har påtatt seg ulike oppdrag i fritiden, slik som i bryllup, Treskofestivalen, bursdagsfester, julekonserter og nå på 17.mai i Sandnes sentrum.

Flere av bandmedlemmene har sin musikalske opplæring fra korps, så de vet hva som kreves for å spille på 17.mai. De forteller videre at flere år på kulturskole og deres bakgrunn fra musikkliv i menigheter har gjort dem trygge på scenen og ikke minst erfaring med å opptre for mange forskjellige publikummere.

"District Harmony" gleder seg veldig til å spill funk på nasjonaldagen og skape god stemning i Kirkeparken (ved siden av Sandnes kirke) sammen med kulturskolekoret VIVA, Skeiene janitsjar og taler fra både russen og ordfører.

Det er mange ungdommer som står på rundt omkring for å lage til en flott 17.mai-feiring for fellesskapet. En av disse er Ida Pollestad Brunes som må stå opp klokka 05 på morgenen for å gjøre seg klar til nasjonaldagen.

Hun er med i 17.mai-komiteen og starter dagen sammen med dem i Sandnes sentrum kl 06.30 for å høre salutten. Deretter går det slag i slag med fellesfrokost, kransenedleggelser, barnetog, folkefest i Kirkeparken og helt fram til folketoget er ferdig.

- Det blir kjempegøy, sier hun. - Jeg ser spesielt fram til å gå i begge togene og å spise hyggelig lunsj sammen med hele 17.maikomiteen, ordfører, rådmann og inviterte gjester som i år er Tone og Gjert Ingebrigtsen.

- Det er flott at vi unge kan være med å påvirke og bestemme hvordan 17.mai skal være i byen vår. Jeg er barnas og unges representant i 17.mai-komitéen. Det har vært kjekt å være med i 17.maikomiteen. Møtene pleier å gå ganske så rolig for seg, så det var skikkelig gøy da det ble en voldsom debatt om heliumballongene. Det var så vidt det ble flertall for å forby salg av heliumballonger på offentlig grunn.

Se artikkel om både heliumballonger og Russens representant i 17.mai-komitéen, Helene Vo: http://ungisandnes.com/nyheter/hurra-for-nei-til-heliumballonger/19.652

- Ellers så har jeg hatt ansvar for å skaffe tilveie skiltbærere som skal gå i togene foran bystyret, utvalg for kultur og oppvekst og foran 17.maikomiteen. Bandet "District Harmony" som skal spille på folkefesten i Kirkeparken er også mitt forslag, sier hun smilende.

Ida gir seg ikke med 12 timers kontinuerlig 17.mai-feiring. Når pliktene er over skal hun fortsette utover kvelden med både grilling og besøk til den aller første åpningskvelden for Jam musikkafè. Der blir det åpen scene for ungdommer som vil jamme (synge eller spille) på scenen. Åpent for alle ungdommer. (Se mer info i 17.mai-programmet)

17.mai-program for hele Sandnes:
https://www.sandnes.kommune.no/kultur-fritid/kultur/17-mai-2018/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...