Ung i Sandnes

- Vått og knallkjekt i Fossen!

Når man tar Fossen i Kongeparken må man regne med å bli våt. Foto: Hege Hamra

Kongeparken har fått en ny attraksjon. Fossen er den største nyheten siden åpningen. Skal vi tro publikum, er den populær.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

av: Hege Hamra (tekst og foto) og Tina Anda (tekst)

- Det var vått og knallkjekt, sier Marianne R. Østevik (28). Hun, Magnus R. Østevik (12) og Simen R. Østevik (16) har nettopp tatt fossen og ser ut som de har fått seg en real dusj.

- Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå baklengs, men vi vil ta den flere ganger, sier Marianne.

Skitne bamser
Håkon Lund er lekemester i kongeparken, og har ansvar for fossen.

- De som har tatt fossen synes det er det kuleste og morsomste vi har, sier Lund. Han forteller at det som er litt ekstra spesielt med fossen er at den forteller en historie.

- Det handler om små bamser, eller barn da, som må vaske seg fordi de har sukkerspinn i håret og sjokolade mellom tærne, forteller han. Høydegrensen på Fossen er 120 cm, og øvre aldersgrense er i følge Lund 99 år.

- De som liker den best er vel de som synes det er greit å bli våte og som liker at det kiler i magen. Barnefamilier liker den godt, sier Lund. Han forteller at når alle sikkerhetssystemene er på plass, har de et mål om å senke høydegrensen til 90 cm.

Nesten ferdig
I begynnelsen var det mange problemer med fossen. Både skader og ting som ikke fungerte.

- Hele prosessen har vært veldig vanskelig. Vi har planlagt fossen siden 2006, men siden den har mange spesialeffekter så tar det tid, forklarer Lund.

De har nå kommet veldig langt og nærmer seg ferdig.

- Vi kommer sikkert til å ha en offisiell åpning om noen uker når alt er på plass. Til nå har fossen hatt testkjøring, sier Lund. Han forteller at det er litt arbeid igjen.

- Vi mangler noen vannkanoner og litt pynt og sånn, forklarer Lund.

Så vi kommer til å bli enda mer våte?

- Å ja!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...