Ung i Sandnes

- vi ønsker å skape en møteplass i Sandnes

Over: Maren Sofie stortrives som ansatt hos Coffeberry. – Vi blir veldig flinke på kaffi, forklarer hun. Foto: Sandra 9. Trinn Lurahammaren Ungdomsskole

Helt siden 2011 har Coffeeberry vært kjent for å servere byens beste kaffi. Selv om det til tiders kan være veldig travelt, er Maren Sofie og resten av de 10 ansatte svært fornøyde med det gode arbeidsmiljøet. Nøkkelen til suksess er selvfølgelig lidenskap for kaffi fra fingertuppene og ut!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Jeg møter opp hos Coffeeberry, en trendy café hvor kvalitet ligger på øverst hulla. Idet jeg går inn gjennom døra møter jeg en fargerik butikk med et moderne interiør. Det henger et stort, rødt lys i taket og langs veggen sitter gjestene i sofaer og koser seg med en kopp kaffi. I kassen står to ansatte og serverer kunder, deriblant Maren Sofie, som jeg skal intervjue.

- Coffeeberry er et resultat av drømmene til Hanne og Thomas, to personer som alltid har drømt om å åpne en café, forklarer en smilende Maren Sofie.
- at de stadig blir utfordet. For å jobbe her kreves det nemlig god kunnskap for å hjelpe kundene, og alle som jobber hos Coffee-berry må gå i 3 måneders opplæring.

Vi står vedsiden av et langbord med fargerike kuler som lyser i en skål, og lenger borte kan jeg skimte flere verdensmesterpremier som sjefen, Thomas, står bak. Her snakker vi om priser som cup testing og baristakunst, og det er derfor duket for en café med god kvalitet over seg.
- Vi ønsker å skape en møteplass i Sandnes hvor folk kan hygge seg med kaffi, stråler Maren Sofie.
Det var i 2011 at cafékjeden åpnet i Sandnes. Den har en sentral beliggenhet vedsiden av blant annet rutenstasjonen og Amfi-senteret. Tog-stasjonen er deres nærmeste nabo, og det er derfor lett for passasjerer å stikke innom Coffeeberry for å ta seg en kaffi før avreise. Maren Sofie forklarer til meg at de har et veldig bra arbeidsmiljø, og at de stadig blir utfordet. For å jobbe her kreves det nemlig god kunnskap for å hjelpe kundene, og alle som jobber hos Coffee-berry må gå i 3 måneders opplæring.

Hovedgreia er kaffi

- Hva serverer dere? spør jeg og ser nysgjerrig på Maren Sofie. Hun peker på kjøledisken og svarer med det samme: - Hovedgreia vår er kaffi, men vi serverer også boller, smørbrød, forskjellige kalde drikker og litt av hvert.

Jeg kan skimte flere verdens-
mesterpremier som sjefen, Thomas, står bak.

En av gjestene titter nøye inn i disken og leser konsentrert på menyen, hvor man blant annet kan finne cappucino, espresso, cortado og mocha. Alt er selvfølgelig helt ferskt, og den gode smaken gjør dette til byen best kaffi. I midten av butikken står en hylle utstilt med forskjellige kaffivarer, og gjestene kan kjøpe med seg produkter hjem hvis de ønsker det.

- Nå før jul kunne vi tilby forskjellige juledrikker, som for eksempel stjernelatte med smak av kanel, legger Maren Sofie til.
Coffeeberry har et bredt utvalg av ulike matretter, og med svært gode priser i tillegg er det ikke rart hvor fornøyde gjestene er. Blant de fornøyde gjestene finner vi Anja, som nettopp har bestilt seg en smoothie med smak av jordbær og banan. Vi setter oss ned i den røde sofaen samtidig som Anja tar seg en slurk av smoothien. - En veldig oppfriskende smoothie, slår Anja fast og smiler fornøyd. - Skal bli godt med et lite energipåfyll før jeg farer til jobb.
- Hva er det som gjør dere gjester så fornøyde som dere er?
Anja er ikke sein med å gi meg tilbakemelding og svarer med det samme: - svaret er den gode maten og selvfølgelig den flotte servicen. Hun tar seg enda en slurk av smoothien før hun avslutter: - her skal jeg helt klart ta turen igjen!

Utnytter plassen på en god måte
Atmosfæren i lokalet hos Coffeeberry er på topps, og langs alle kanter kan man finne spennende detaljer som skiller seg ut. På bordene rundt om kring står det glass med blomster i, og farger som tyrkis og rødt gjenspeiler seg i lokalet. På toppen av det hele har de pyntet med lys som er sprayet gule for å skape en vårlig stemning. Her er ingenting latt til tilfeldighetene!
- Vi har et åpent lokal med mye vinduer. Vi prøver å holde det enklest mulig og skape en god plass. Maren Sofie peker bort på de røde sofaene og sier: - Istedenfor å sette mange bord i midten av lokalet har vi valgt å plassere sofaer langs veggen for å utnytte mest mulig plass. Hun forklarer at hver morgen når de ansatte kommer på jobb er det rydding og pynting som gjelder.
Da skal det gjøres en siste finpuss før gjestene kommer.
Coffeeberry beviser at det ikke skal mye til for å få det stilig. De ansatte tyr til smarte løsninger når det gjelder dekoren. Som et resultat av dette står de igjen med et lyst lokal og en stor plass. Akkurat slik en fin café skal være.

Hektiske dager
Med en fantastisk jobb hører det også til en travel jobbhverdag. På lørdager vokser køene seg større og større. - Da er det helt stappa her, røper Maren Sofie. - Mange småbarnsfamilier pleier å komme hit og spise i helga. I tillegg har vi mange faste kunder, rundt 40-50 stk, som pleier å komme hit og som har god greie på kaffi.
For mange familier er det tradisjon å samles på Coffeeberry sammen med ungene sine for å ta seg en lunch.
- Selv om det er veldig travelt, er det alltid kjekt å komme i kontakt med kunder, forklarer hun.
Jeg hører at døren åpnes opp og inn kommer stadig flere kunder. De ansatte tar i mot de nye kundene med et smil, men hvilke kunder er det egentlig som pleier å komme hit og spise? Maren Sofie har selvfølgelig svaret klart: - Det varierer veldig! Tidlig på morgenen er det folk som er på vei til jobb, mens ellers kan det være alt fra studenter til familier.

Opplever stor suksess
Coffeeberry er en svært sentral café som er kjent for sine velsmakende matretter, men kanskje mest for sine ferske kaffier. Den gode atmosfæren i butikken er til å ta og føle på, og gjestene er veldig fornøyde. Butikken opplever stor suksess og på gjestelisten finner man alt fra studenter til småbarnsfamilier. Jeg kaster blikket på den moderne cafeen, og rett før jeg går hører jeg latter og godt humør i bakgrunnen. Det gjør meg sikker på mitt: dette er virkelig den perfekte møteplassen i Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...