Ung i Sandnes

James og Patrick:

Vinnere av Filmkappløpet 2019

Se filmen her!

Søndag kl.17.00 var deadline for innlevering av bidrag til Filmkappløpet 2019, og det ble hele 11 ettminuttsfilmer som kjempet om førstepremien på 5'000,-.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2019 kl 20:16

Aldri før har så mange bidrag nådd å bli ferdige på 48 timer i Filmkappløpets historie. Deltakerne benket seg i kaféen på Lura Bydelshus der bidragene ble vist på storskjerm i tur og orden. Etterpå trakk juryen bestående av Anne Lærdal(Filmkraft Talent) og Svein Molaug(Vinterfilm) seg tilbake og vurderte bidragene. Det stod til slutt mellom 2 bidrag, og det ble James Froment og Patrick Bienvenen som ble kåret til vinner(filmen ligger som hovedbilde i artikkelen), mens Benjamin Amdal-Deressa fikk en velfortjent 2.plass med hederlig omtale pga kreativ kamerabruk og fin tolkning av oppgaven(han spiller også 3 av rollene i filmen!!!) Filmen hans kan du se under bilder her på siden.

Juryen begrunnet valg av vinnerfilmen «Grades» med at den hadde både en tydelig historie, god tolkning, var teknisk fin og svarte på oppgavetemaet "Overaskelse" på en fin måte. Anne Lærdal var også veldig imponert over den store variasjonen i innleverte filmer, og kommenterte etterpå at det var kreative besvarelser.

Noe av det morsomste med helgas resultat er at Patrick og James aldri hadde møtt hverandre før på fredag! James lurte på om noen kunne tenke seg å ha ham med på teamet, og Patrick var ikke vanskelig å be. Det er tøft gjort å kaste seg ut i en hektisk filmhelg, og i tillegg med et menneske man ikke kjenner fra før! Men det viser at man ikke skal kimse av hva kreative mennesker kan få til sammen, uansett om de er samkjørte fra før av eller ikke. I filmbranjen må man uansett arbeide med massevis av mennesker man ikke kjenner fra før, så vi kan trygt si at disse gutta har et fortrinn når det kommer til samarbeidsevner allerede. MediaLAB på Lura Bydelshus og Filmkraft Talent takker for et fantastisk arrangement der ungdommene virkelig leverte!

Er du interessert i å lage film og TV? MediaLAB på Lura Bydelshus holder åpent hver tirdag og onsdag mellom kl.18-21 for ungdom fra 8.trinn og oppover, her får du lære å bruke utstyr som kamera, TriCaster, redigeringsprogram og greenscreen. Filmkraft Talent jobber hovedsakelig for filminteresserte og filmskapere i alder 16 år+. De tilbyr fordypning i filmproduksjon på fritiden og hjelper nyutdannede inn i den lokale filmbransjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...